Conceput și Fabricat în România!

Medicul veterinar-prietenul nostru

Întotdeauna am urât vizitele la veterinar, deși pe primul loc este sănătatea mea și a fetițelor mele. Nu sunt adeptul tratamentelor inutile, dar sunt adeptul prevenției bolilor la care suntem expuși, mai ales pentru că noi, necuvântătoarele, nu știm să spunem ce ne deranjează. Ne manifestăm cum știm noi, plângem, nu mâncăm, suntem apatici, urinăm unde nu trebuie sau ne scărpinăm mai mult decât în mod normal.

Nu de puține ori am trecut și eu pragul unui cabinet veterinar. Locul acela rece, unde oamenii se îmbracă în alb, miroase a medicamente și în mijloc este o masă argintie, înaltă. Prima dată am inspectat curios camera. Nici canapea nu era acolo, nici măcar o perdea pe care să o aranjez după bunul meu plac. Apoi am căutat un loc în care să mă ascund, dar am văzut masa. M-am urcat pe masă și am încercat să mă întind, să trag un pui de somn. Nu mi-a plăcut, nici nu se compară cu canapeaua gri de acasă sau scaunul de birou redecorat de mine.

De pe acea masă vedeam tot cabinetul, iar într-un colț, ascuns de ochii curioșilor mustăcioși, am zărit un birou. Atunci mi-am dat seama că am uitat să-mi iau costumul la mine, dar imediat mi-am amintit că la birou pot merge și îmbrăcat mai sport, așa că mi-am luat imediat locul binemeritat pe scaun și am început să lucrez la un vis frumos.

Oamenii mei vorbeau cu omul îmbrăcat în alb, când, la un moment dat, am simțit o înțepătură în lăbuță. MIAU! MIAU!! MIAU!!! Mă omoară! Mă lasă fără lăbuță! Au, blănița mea! MIAjutor! Săriți, oameni buni! Și gata. S-a oprit. Nici măcar nu mă durea, dar mi-a atins lăbuța. Ce treabă are nenea cu lăbuța mea pufoasă!?

Îl văd pe nenea în alb cu o epubretă roșie în mână mergând în camera alăturată. Ce face ciufulitul ăsta cu sângele meu!? Merg după el. Dacă încearcă să mă cloneze? Doi Boss? Nu se poate! Încă unul ca mine? Nu accept să împart litiera cu încă unul ca mine!

Acolo erau o grămadă de aparate, unele mai mari, altele mai mici. Nenea în alb se îndrepta către un “xerox” pe care scria SKYLA VB1+, alături de Nova Group Investment. Meșterește ceva la el, pune sângele meu acolo și așteaptă. Zic: gata! “mă trage” la xerox! Mă urc pe monstruozitatea aceea și aștept să mai iasă unul ca mine. Și aștept până mă ia iar somnul. M-am trezit în mașină, alături de oamenii mei care vorbeau de analize. Ciulesc mustățile și apoi urechile, îmi țin ochii închiși și ascult:

  • Nu credeam că vom avea răspunsul analizelor așa repede!
  • Da, de regulă analizele ies în 24-48h, dar acum domnul doctor și-a dotat cabinetul cu un analizor veterinar. Economisește timp, iar noi economisim bani. Și avem și rezultatele imediat.
  • Important este că nu mai stăm cu grijă și Boss este bine. Mereu când mergem cu el la analize sau are o problemă, ne facem tot felul de scenarii în minte…

Gata, oamenii mi-au făcut analize. Sunt bine, funcționez normal, am motiv să cer recompense în plus. Data viitoare când merg la analize, nu îi mai las să îmi ia sânge. Ori primesc două pliculețe întregi, ori adio clonare Boss.

Share this postLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading...