Necuvântătoare protestatare

  Dragii mei, Găsiți mai jos o selecție de imagini cu și despre animăluțele de la protest.       Surse foto: Cătălin Georgescu, Blogul lu’ Otrava, Sergiu Nicolae Brega, Cătălina Gherghel, VICE, Ioana Epure, Misti the tuxedo cat, Sacsoreanu Casandra, Daria Folosea, Vaca the frenchie, DRE the Frenchie, alte surse din facebook pe care nu le-am identificat. Dacă

Continue reading »

Dragi blănoși și bossulici, după cum ați văzut, sunt un patriot convins, așa că aseară, când dormeam, mi-a venit o idee genială: să înființez Partidul Blănosilor, un partid în care toate animăluțele pot candida si mai ales pot protesta în voie pentru ce vor ele: prea puțină mâncare, prea mult zgomot în jur, pupici, musafiri nesuferiți sau stăpânii care fac politică fără să aibă prea multe cunoștințe în domeniu.

Nu, nu vom ieși în stradă, se acceptă protestul prin mieunat sau lătrat de pe calorifer, moțăitul pe scaunul de birou sau somnul pe haina stăpânilor.

Ce e cel mai tare la partidul nostru e că nimeni nu ne poate contesta legalitatea protestului; de exemplu noi, pisicile, oricum protestăm pentru orice ne deranjează. De ce credeți că mieunăm „fără motiv” la 5 dimineața? De fapt, ne amintim de toate lucrurile care nu ne plac în viața noastră (cum ar fi fața vecinei în vârstă și arțăgoasă sau faptul că nu putem prinde luminița aia roșie de la laser), dar care ne deranjează rău.

Un lucru cu adevărat nou și tare față de celelalte partide este că nimeni nu ne poate manipula sau dresa (suntem maeștrii psihologiei inverse, iar oamenii o să ajungă să facă ce vrem noi la un moment dat, trebuie doar să ne ținem tari).

Pentru a adera la acest partid trebuie doar să dați like sau share și să lăsați un comentariu cu motivul pentru care protestați.

P.S. Nu uita de sloganul partidului: „Stăpânii ăștia, cum ți-i crești așa îi ai!”

 

Autor: Grama Cătălina

 

         În ultima perioadă pe pagina mea de facebook îmi scriu zilnic persoane care au căzut pradă traficului de animale. Din acest motiv, o să fiu scurt și la obiect legat de acest subiect și sper din tot suflețelul meu de motan să luați în considerare sfaturile mele.

 

 • Animalele nu sunt produse! Nu achiziționați animăluțe din petshopuri, târguri sau online. Cele mai multe astfel de locuri sunt „aprovizionate” cu puiuți proveniți din fabrici de animale.

 

 • Optați pentru adopție! În adăposturi există o mulțime de animăluțe care visează la o familie iubitoare. Puteți găsi animăluțe chiar din rasa dumneavoastră preferată sau care aduc cu aceasta. Sunteți scutiți astfel și de efortul financiar important. Un animal din petshop chiar dacă nu are pedigree poate costa la fel de mult ca unul provenit din părinți certificați.

 

 • Dacă vă doriți un animăluț de rasă pură informați-vă despre crescătorii autorizați. Programați o vizită în crescătorie, cu siguranță nu veți fi refuzați.

 

 • Nu cumpărați animăluțe la distanță! La noi în țară, județele din Nord- Vest sunt recunoscute pentru importurile de căței din Ungaria, iar județele din Nord- Est pentru importurile de pisici din Ucraina, Moldova și Rusia. 

 

 • Traficanții  vă asigură că au posibilitatea să trimită animăluțele în orice colț de țară vă aflați. Astfel, datorită condițiilor neadecvate de transport, majoritatea puiuților au imunitatea scăzută și vin la pachet cu parvoviroză, râie sau hiperparazitare.

 

 • Nu cumpărați pe premisa că astfel salvez animăluțul! Nu faceți decât să încurajați comerțul. Multe animale sunt achiziționate tocmai din acest motiv. Nu mai permiteți să se dezvolte o industrie care are la bază suferința animalelor.

 

 • Fiți oameni cu animalele!

 

Autor: Bossulică

Te-ai săturat de zilele petrecute la cumpărături fără să găsești cadoul perfect pentru persoanele dragi?

Te-ai săturat să citești dezamăgirea pe fața copiilor când văd că nu au primit nimic satisfăcător?

Te-ai săturat să nu ai nici cea mai mică idee ce îi vei cumpăra de Crăciunul acesta bunicii tale?

Eu am soluția! Îți prezint PISICI!!!

Iată câteva motive pentru care ar trebui să adopți sau să cumperi o torcătoare cu patru picioare unei persoane dragi. Pisicile sunt cele mai gentile ființe, cele mai drăgăstoase animale, pot fi un prieten bun atunci când te părăsește iubita sau când Alejandra află că tatăl ei adevărat s-a iubit cu stăpâna moșiei (nimeni nu poate împărtăși mai bine suspansul cu bunica decât o pisicuță iubitoare de telenovele), știu cum să apese pe butonul OFF al unui bebeluș și cum să îi însenineze seara mamei după o zi încărcată la muncă.

Ce pot face ele?! Multe!

 • Sunt buni designeri (sau cel puțin așa se cred): ai nevoie de o schimbare în casă? Ia-ți o pisică iar canapeaua ta nu va mai arăta niciodată la fel. Nu ai lumină în casă din cauza perdelelor foarte lungi sau prea încărcate? Felicitări! Mâine dimineață o să te trezești cu găuri în draperii! Voiai să îți schimbi vaza aia oribilă primită cadou de la soacra ta?! Acum este momentul să o faci pentru că pisica tocmai a jucat baschet cu ea (avea de gând să o arunce în coșul de gunoi, dar nu a nimerit și a căzut pe lângă). Nu te enerva, mai devreme sau mai târziu tot o spărgeau copiii.

 • Fac cozonaci și nu numai de Crăciun sau de Paști: nu te gândi că sunt comestibili, o să-i simți pe propria piele când abia ai adormit și cineva încearcă să te frământe ca pe un aluat.

 • Cel mai bun ceas deșteptor: îți pui alarma să sune la 7:00, pisica ta miaună la 6:58. Nu te întreba ce are, probabil nici ea nu știe.

 • Vei fi mereu considerat vecinul care doarme cu bormașina pornită: de fapt, pisica ta toarce, dar la 4:00 dimineața se aude ca o bormașină în casă.

 • Cameră video cu mobilitate mult mai mare decât a băbuțelor din fața blocului. O sta pisica ta închisă într-un  apartament, dar vede tot ce mișcă în cartierul tău (a văzut cine a plecat azi-dimineață pe furiș de la vecina aia afurisită și îngâmfată, și nu arăta deloc a director de bancă ).

 • Sunt un motiv întemeiat ca musafirii neplăcuți să plece imediat din casa ta (e de ajuns o privire urâtă din partea pisicii iar ei o să fugă mâncând pământul din casă).

 • Sunt principalele motive pentru care te bagă în seamă băieții drăguți (pune o poză cu felina ta pe facebook și o să vezi câți oameni o folosesc ca pretext doar ca să vorbească cu tine: wow, dar ce pisică frumoasă ai! Cum o cheamă? Seamănă cu stăpâna așa drăguță! ).

 • Întotdeauna o să te aștepte cineva acasă după o zi lungă la muncă și care ar da orice să te vadă fericit (mai puțin să se miște de pe tastatura calculatorului tău).

Pisicile sunt minunate, ele oferă dragoste chiar și atunci când sunt supărate pe tine, sunt cele mai bune confidente și cei mai buni critici (îmbracă-te cu o rochie sclipicioasă și o să vezi cum se transformă instantaneu în Iulia Albu) și nu în ultimul rând, sunt acolo când ai cea mai mare nevoie de cineva (o singură mângâiere și o să-ți înveselească ziua imediat).

Sărbători fericite, bossulicilor! Vă urez un 2017 miaunat!

Autor: Catalina Grama

[vstrsnln_info]