Conceput și Fabricat în România!

Alimentația potrivită pentru un animăluț mai fericit

Multe pisicuțe m-au întrebat de-a lungul timpului cum îmi păstrez silueta și cum îmi îngrijesc blănița de este așa pufoasă și de calitate. Sunt asaltat de aceste întrebări oriunde mă duc. Răspund de fiecare dată și ajut pe fiecare în parte cu sfaturi legate de o alimentație sănătoasă, cum să își îngrijească blănița sau ce iinformații trebuie să aibă în vedere atunci când vor să aleagă mâncarea potrivită.

Pe lângă alimentația căreia îi acord timp zilnic și îmbunătățiri, trebuie să ținem cont de metabolismul fiecăruia în parte și gena animăluțului. Sunt animăluțe care mănâncă mult și nu se îngrașă, sunt animăluțe care au tendința de a se îngrășa și dacă respiră lângă mâncare. Ca și în cazul oamenilor, nu toate organismele răspund la fel la aceeași alimentație.

Când eram micuț, o mică stea în devenire, mi se umplea bolul cu mâncare iar eu mâncam fix cât să mă satur. Cea mai mare greșeală pentru organismul meu. În decurs de câteva zile am început să capăt proporții. Așa că mâncam exact când mâncau și oamenii mei: dimineața, la prânz și seara. Recunosc, mi se mai scăpa câte un pliculeț sau o recompensă din când în când.

La ceva timp, am schimbat sortimentul de mâncare uscată. Era bună, îmi plăcea, dar blănița și gheruțele mele au avut de suferit. Cum am început să las primele smocuri de păr prin casă, cum am și schimbat alimentația! Fiind o rasă care nu lasă prea mult păr în urmă, decât în perioadele de năpârlire, imediat am început să îmi pun semne de întrebare.

Am încercat pentru câteva luni și hrana uscată bogată în cereale. Pe lângă faptul că nu îmi potolea deloc pofta de mâncare, au avut de suferit sistemul imunitar, articulațiile și igiena dentară.

În momentul în care alegi un sortiment de mâncare potrivită animăluțului tău, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte:

  • Să mențină sănătatea pielii și a blănii;
  • Să controleze greutatea animăluțui;
  • Să păstreze o igienă dentară potrivită;
  • Să conțină vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar;
  • Să întrețină osatura și articulațiile puternice ale animăluțui în timp ce acesta înaintează în vârstă;

Deși pe piața din România există o varietate de hrană pentru animale, foarte puține sortimente pot atinge toate aceste puncte esențiale în formulele lor. De asemenea, se găsesc sortimente de hrană specializate doar în menținerea sănătății pielii și a blănii, în controlarea greutății animăluțului sau în întărirea sistemului imunitar. Ideal ar fi să alegi întotdeauna un sortiment potrivit nevoilor animăluțului tău.

De câteva zile am început să consum BonaCibo Cat Lamb & Rice, care promite să echilibreze balanța în favoarea sănătății pielii și a blănii, să controleze greutatea animăluțului, să întărească sistemul imunitar, osatura și articulațiile și să mențină o igienă dentară potrivită organismului animăluțului.

Hrana este formulată cu un echilibru optim de proteine, grăsimi, carbohidrați și un aport de nutrienți esențiali pentru a oferi energie susținută și o viață sănătoasă.
Procesul de gătire lent, la temperaturi scăzute, păstrează valorile nutritive ale ingredientelor 100% naturale, atent selecționate și riguros controlate.
Digestibilitatea este oferită de un conținut ridicat de carne de cea mai bună calitate, nivelul scăzut de cereale integrale, mannan-oligozaharide ca sursă de prebiotice și extractul de Yucca.

Pe lângă alimentația potrivită, foarte importantă este hidratarea și menținerea condiției fizice. Din primele două luni de viață am băut doar apă bogată în minerale, cam ce consumau și oamenii mei. Condiția fizică o păstrez ușor, tot timpul găsesc ceva de făcut sau un partener de joacă. Nu mai zic de vacanțele prelungite la bunici, unde stau numai în copaci și beau apă direct din izvor.

Share this post2 thoughts on “Alimentația potrivită pentru un animăluț mai fericit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading...